Zelf import auto naar Nederland rijden

Home - Zelf import auto naar Nederland rijden

Wil je een auto importeren en deze zelf naar Nederland – naar het RDW station – rijden? Weet dan, dat je aan een paar voorwaarden moet voldoen. Anders riskeer je een boete die bij een relatief jonge auto echt pijn kan doen. Hier de tips.

Bereken kosteloos de rest BPM:

BPM Calculator

Met buitenlands kenteken in Nederland rijden

Als Nederlander mag je niet in een auto met buitenlands kenteken binnen Nederland rijden. Dit is verboden. Er is echter een uitzondering op deze regel voor een particulier, namelijk: een ontheffing aanvragen bij de Belastingdienst. Deze is voor twee weken geldig en kan je een keer per jaar aanvragen. Met deze ontheffing mag je dan wel in een auto met buitenlands kenteken in Nederland rijden. Ideaal als je zelf een auto vanuit het buitenland wilt importeren en deze ook zelf naar het RDW station wilt brengen.

Tip

Onze tip? Om allerlei problemen te voorkomen adviseren wij om niet zelf in een import auto te gaan rijden als deze nog niet op Nederlands kenteken staat. Wil je de auto naar Nederland halen, vervoer deze dan met aanhanger, oplegger of regel een transporteur die de auto naar Nederland brengt. Er zijn voldoende transportdiensten gespecialiseerd in het vervoeren van import auto’s naar Nederland. Zo voorkom je eventuele fiscale of juridische problemen.

Zoek direct contact met team XRAY!


XRAY Nieuws & blog