WEV Taxatie – Auto van zakelijk naar privé

Home - WEV Taxatie – Auto van zakelijk naar privé

WEV Taxatie – Auto van zakelijk naar privé

Heb je een eigen zaak en wil je de auto van zakelijk naar prive halen? Dat kan. In de meeste gevallen doet men dit als de auto in de bijtelling te duur wordt en het goedkoper is om deze in privé te hebben. Nieuwe auto’s worden door ondernemers vaak op de zaak gezet. Na een aantal jaren kan het aantrekkelijk zijn om de auto van zakelijk naar prive over te schrijven en zakelijke kilometers te declareren.

Fiscale waarde bepalen

Om dit te bewerkstelligen heb je de juiste waarde van de auto op dat moment nodig. Idealiter onderbouw je dit met een goede waardebepaling om discussie met de Belastingdienst te voorkomen. In dit geval kan je een WEV taxatierapport laten opstellen. WEV staat voor Waarde in het Economisch Verkeer. Dit is de fiscale waarde van de auto op dit moment.

Taxatierapport; wie is XRAY?

XRAY is een van de weinige partijen in Nederland die een taxatierapport met een betrouwbare taxatiewaarde kan leveren. De taxatiewaarde is gebaseerd op het XRAY taxatiesysteem. Dit systeem is sinds september 2010 officieel geaccepteerd door de Belastingdienst. De waardebepalingen van XRAY dienen o.a. ook als basis voor de berekening van de rest bpm bij import auto’s. Daarnaast wordt de door XRAY verstrekte waarde door accountants gebruikt om de waarde te bepalen van de voorraad gebruikte auto’s bij autodealers.

Basis waardebepaling

Uitgangspunt binnen het XRAY taxatiesysteem is de enige reële en objectief vast te stellen marktwaarde van een gebruikte auto: de handelsinkoopwaarde. Dit betreft de inkoopprijs zoals die bij inkoop van een gebruikte auto van een particuliere of zakelijke klant door de handel worden betaald. De handelswaarden in het Xray taxatiesysteem worden bepaald uit input van een half miljoen prijsnotaties per jaar die op periodieke basis worden aangeleverd door een grote groep speciaal geselecteerde gebruikte auto specialisten. Daarnaast houdt XRAY nauw contact met leasemaatschappijen, dealerbedrijven en fleetowners over belangrijke marktveranderingen en verwerkt deze in de software.

Voordelen taxatierapport

Met een officieel taxatierapport voldoet men aan de voorwaarde van de Belastingdienst én weet u zeker dat u een realistische waarde betaald. Dit taxatierapport kan ook van belang zijn in geval van bijvoorbeeld een overlijden. Ook dan is de juiste waarde van de auto op dat moment belangrijk.

XRAY WEV taxatie

WEV Taxatierapport aanvragen?

Een WEV taxatierapport aanvragen kan snel en gemakkelijk, je hoeft enkel onderstaand formulier in te vullen. De kosten bedragen € 89,95 excl BTW.

  • XRAY Automotive taxeert digitaal alleen auto's tot 10 jaar oud.
  • Drop files here or
    Accepted file types: jpg, gif, png, jpeg, Max. file size: 64 MB.
    • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

    Zoek direct contact met team XRAY!


    XRAY Nieuws & blog