BPM berekenen

Home - BPM berekenen

Bereken kosteloos de rest BPM:

BPM Calculator

Auto importeren? Bereken snel de rest BPM

Rest BPM berekenen kan met de gratis BPM calculator. Onze onafhankelijke, door de Belastingdienst officieel goedgekeurde tool is een eenvoudige en snelle manier voor het invullen van het BPM aangifteformulier als je een auto importeert. Inmiddels werken alle grote auto import bedrijven met onze software. Zodoende produceren wij ruim 50.000 bpm rapporten op jaarbasis, dat is meer dan 25% van het totaal.

Kosteloze berekening rest BPM

Hoeveel BPM moet ik nog betalen? Binnen enkele minuten bereken je hier gratis het nog te betalen BPM bedrag en verzeker je daarna van een officieel ingevuld belasting aangifteformulier (hier zijn wel kosten aan verbonden € 69,95 incl. btw). Waarbij de berekening is gebaseerd op de voordeligste aangifte methodiek, koerslijst of afschrijvingstabel. Je maakt gebruik van onze jarenlange ervaring en betaalt daarom altijd de laagste BPM! Voor de bruto bpm taxatie mag je gebruik maken van vele verschillende rekenregels. Onze software berekent feilloos de meest interessante (lees: goedkoopste) methodiek van aangifte. Waarom Xray? Wij zijn onafhankelijk, wij zijn een data bedrijf en hebben dus verder geen belang bij de import of bemiddeling van de auto. Zodoende geen kleine lettertjes of onverwachte extra kosten.

BPM berekenen bij schadeauto’s

Indien de te importeren auto schade heeft en je derhalve gebruik wilt maken van een schade taxatierapport, kunnen wij je in contact brengen met een van de vele gespecialiseerde taxateurs die met onze software werken. Contacteer ons hiervoor via de chat.

Camper ombouwen of importeren

Een bedrijfswagen heeft maar 5 jaar rest bpm, maar een camper 17,5 jaar. Dus als je een bedrijfsauto gaat ombouwen naar camper dien je opnieuw bpm aangifte te doen van de kampeerwagen. Kies in onze calculator dan voor Camper en als uitvoering het originele basis onderstel. Dus VW Transporter ipv Caravelle of V-klasse ipv Mercedes Marco Polo. Meer info over kampeerwagens vind je hier. 

Bereken rest BPM
BPM berekenen xray


 


 

Wil je zelf een nieuwe auto kopen of een gebruikte auto importeren uit Duitsland, België of Amerika? Dan moet je hier altijd aangifte van doen bij de Belastingdienst. Hiervoor moet je een BPM aangifte formulier invullen en deze onderbouwen met een BPM berekening. Er zijn meerdere methoden om de bruto BPM te berekenen en ook diverse methoden om de rest BPM te berekenen. Bij XRAY kunnen we zowel de BPM berekenen voor je, als een compleet ingevuld BPM aangifteformulier verzorgen (eenmalige kosten: € 69,95 incl. btw). Deze aangifte kan je vervolgens zelf, nadat je bij de RDW de auto hebt gekeurd, indienen bij de Belastingdienst.

Youngtimers en historische auto’s

Onze dienstverlening is ook uitermate geschikt voor koerslijst en tabelaangifte bij historische auto’s ouder dan 25 jaar, zogenaamde Youngtimers. Neem voor meer info contact op via de chat.

Waarom zelf een gebruikte auto importeren?

Het is tegenwoordig veel interessanter om een gebruikte auto te importeren uit Duitsland of België dan een nieuwe auto. Het wordt ieder jaar minder aantrekkelijk om een nieuwe auto in Nederland te kopen. Mede door de almaar stijgende bpm op nieuwe auto’s, kiezen autokopers in Nederland massaal voor een occasion uit binnen- of buitenland. Dit ondanks afspraken om de bpm tot 2021 met zo’n 15 procent af te bouwen. Sinds de recente overgang naar de nieuwe WLTP uitlaatgas-test in Europa is de aanschafbelasting op de meeste nieuwe auto’s in Nederland alleen maar verder gestegen. Dit staat haaks op de toezegging van de staatssecretaris van Financiën dat de automobilist niet de dupe van de invoering van de nieuwe test mag worden. Wanneer je een auto gaat importeren zijn er een aantal documenten erg belangrijk. Naast een buitenlandse kentekenbewijs en de onderhoudshistorie is het CVO (Certificaat Van Overeenstemming) belangrijk. Een Certificaat van Overeenstemming is het ‘geboortebewijs’ van een voertuig. Met een CVO kun je aantonen dat het voertuig voldoet aan de gestelde toelatingseisen.

Voordelen XRAY bpm tool:

  • Goedgekeurd door de Belastingdienst.
  • Koerslijstaangifte gebaseerd op lagere marge waarde. *
  • Altijd de juiste bruto BPM en juiste netto catalogusprijs.
  • Extra afschrijving bij rental en huurautos.
  • Belastingdienst aangifteformulier snel en automatisch ingevuld.
  • BPM waarde op basis van kilometerstand en kleur.

bpm import

*Op 27 januari 2017 heeft De Hoge Raad geoordeeld dat de lagere inkoopwaarde van een marge auto voor de aangifte BPM is toegestaan. Dit houdt in dat bij het importeren van een gebruikte personenauto gebruik gemaakt kan worden van een koerslijst die een afwaardering hanteert voor marge voertuigen. Daarbij is voor de Hoge Raad niet van belang dat de auto wel of niet is aangekocht met BTW. De XRAY koerslijst is sinds 2010 volledig geaccepteerd door de Belastingdienst en mag als zodanig worden aangewend en toegepast in het BPM-aangifteproces. Vanzelfsprekend houdt de XRAY koerslijst rekening met verschillende waarderingen voor o.a. BTW, Marge en Rental voertuigen.

Bereken direct BPM
BPM berekenen xray

Zoek direct contact met team XRAY!


XRAY Nieuws & blog