Hoe BPM aangifte doen?

Home - Hoe BPM aangifte doen?

Wanneer je een voertuig (auto, bestelauto, camper) uit het buitenland importeert en in het Nederlandse kentekenregister wilt registreren, moet je altijd bpm-aangifte doen. Hoe je dat doet? Laat eerst je auto keuren of identificeren bij een RDW-keuringsstation.

Wij adviseren altijd om pas bpm aangifte te doen , nadat je gekeurd hebt, omdat er nog vaak misverstand kan ontstaan over de juiste CO2. ook neemt de Belastingdienst je aangifte niet eerder in behandeling dan dat de RDW je auto in het systeem heeft goedgekeurd.

BPM aangifteformulier

Vervolgens vul je ons bpm-aangifte formulier in. Dit formulier vul je digitaal in en het berekent automatisch je rest bpm aan de hand van de gegevens die je invult.

Heb je alles ingevuld dan print je het formulier uit en plaats je je handtekening. Stuur het formulier + bijlagen naar dit adres:

Belastingdienst
Postbus 2710
6401 DE Heerlen

BPM service XRAY

Onze tool is simpel en gemakkelijk te gebruiken en er rolt automatisch een compleet ingevuld bpm-aangifteformulier uit dat u zo kunt opsturen naar de Belastingdienst. Het grote voordeel? Alle mogelijke kortingen en afschrijvingen zijn verwerkt in deze tool zodat u het laagst mogelijke bpm-bedrag hoeft te betalen. Het levert dus écht financieel voordeel op om de bpm berekening door ons te laten doen in plaats van de Belastingdienst.

Handig om te weten

Marge auto vs. BTW auto. De Hoge Raad heeft geoordeeld dat de lagere inkoopwaarde van een marge auto voor de aangifte BPM is toegestaan. Dit houdt in dat bij het importeren van een gebruikte auto gebruik gemaakt kan worden van een koerslijst die een afwaardering hanteert voor marge voertuigen. Daarbij is voor de Hoge Raad niet van belang dat de auto wel of niet is aangekocht met BTW. Meer hierover in het artikel: Uitspraak De Hoge Raad.

BPM CALCULATOR

Zoek direct contact met team XRAY!


XRAY Nieuws & blog