Waar import auto kopen?

Home - Waar import auto kopen?

Wil je een auto importeren dan is de eerste vraag meestal: uit welk land. Wij krijgen veel vragen van klanten welk land het beste is voor het invoeren van een auto. Is dat Duitsland, België, Denemarken, Frankrijk, Spanje, Zwitserland, Zweden, Noorwegen of een ander land?

Bereken kosteloos de rest BPM:

BPM Calculator

Reisafstand


Op zich maakt het niet uit waar je de import auto vandaan haalt. Waar je rekening mee moet houden is de reisafstand indien je de auto wilt bekijken en/of een proefrit wilt maken. Dan maakt de afstand vaak wel weer uit. Is het een gangbaar model, dan is het wellicht beter om het niet te ver van huis te zoeken. Een gangbaar model uit Duitsland halen, kost – zeker qua vervoer naar NL – minder dan een auto uit het puntje van Zweden halen. Gaat het om een model dat minder gangbaar is, dan is het vaak wel zo dat je afhankelijk bent in welk land deze auto beschikbaar is.

Tip

Onze tip? Selecteer een aantal auto’s die je wilt bezichtigen en plan dan een trip naar dat specifieke land. Zo haal je het beste uit de dag/trip en vergroot je de kans op een auto die aan je verwachtingen voldoet. Kies dan met name voor bijv. een (grote) stad met een autoboulevard of een industrieterrein waar meerdere autobedrijven bij elkaar zitten. Een goed voorbeeld hiervan is bijv. het Roergebied in Duitsland.

We zijn er in dit artikel vanuit gegaan dat je weet welke auto (welk merk) je wilt kopen. Ben je er nog niet uit dan helpt misschien dit artikel: occasion jaaroverzicht 2018. Porsche en Mini scoren, maar ook andere merken doen het goed.

Zoek direct contact met team XRAY!


XRAY Nieuws & blog