Drie rekenmethodes voor BPM berekening

Home - Drie rekenmethodes voor BPM berekening

Als je een gebruikte auto naar Nederland importeert moet je BPM betalen. Omdat het een gebruikte auto is betaal je slechts een deel BPM. Welk deel? Resterende BPM kan je bepalen op basis van drie verschillende rekenmethodes, namelijk op basis van een koerslijst, taxatierapport of bpm-afschrijvingstabel. Hier de uitleg.

Bereken kosteloos de rest BPM:

BPM Calculator

Koerslijst

BPM afschrijven met een koerslijst (de Nederlandse restwaarde) mag alleen als je aan bepaalde voorwaarden voldoet. Welke voorwaarden dat zijn, lees je op de site van De Belastingdienst. Je vindt op deze pagina ook rekenvoorbeelden.

Taxatierapport

BPM afschrijven aan de hand van een taxatierapport (voor auto’s met bovengemiddelde gebruikssporen of schade) mag ook alleen onder bepaalde voorwaarden. Ook deze lees je op de site van De Belastingdienst.

BPM afschrijvingstabel

Voor deze manier van afschrijven is er een afschrijvingstabel (forfaitaire afschrijvingstabel). Bepaal het afschrijvingspercentage van de auto met de forfaitaire tabel die staat op de site van De Belastingdienst.

Tips

Welke methode voor het laagste bedrag voor bpm-afdracht zorgt, verschilt per situatie. Wil je meer informatie over uitleg? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag.

Zoek direct contact met team XRAY!


XRAY Nieuws & blog