XRAY Nieuws & blog

Home - XRAY Nieuws & blog - XRAY: Markt occasions trekt enorm aan

XRAY: Markt occasions trekt enorm aan

3 juni 2020 – Waar de verkoop van nieuwe auto’s met een daling van 59% zwaar getroffen is door de Corona crisis zien we dat de markt voor occasions juist enorm aantrekt. Met een daling van slechts 5% ten opzichte van mei 2019 zit de occasionmarkt weer op een stabiel en gezond niveau.

Ook op het b2b veilingplatform van XRAY Automotive is hetzelfde beeld te zien. Dealertaxaties en aanbod van auto’s zitten weer op niveau van week 10. Het aantal biedingen is zelfs met 35% gegroeid ten opzichte van deze pre-corona periode. Er is duidelijk veel vraag naar gebruikte auto’s.

Ook de BPM import berekeningen (koerslijstaangiftes) blijven slechts 5% achter ten opzichte van week 10. Ten opzichte van dezelfde periode in 2019 zijn de aantallen nagenoeg gelijk.

Alle seinen staan duidelijk weer op groen. De eerder voorspelde extra vraag naar occasions is een feit. De economie wordt voorzichtig weer opgestart en het vakantiegeld wordt goed besteed. Het openbaar vervoer wordt ingeruild voor een gebruikte auto. Men kiest voor veiligheid en onafhankelijkheid. Ook het vliegtuig wordt gemeden en men gaat met de auto op vakantie in eigen land.

Mede als gevolg van deze positieve ontwikkelingen is de acceptatietermijn van de biedingen op het b2b veilingplatform verruimt van 5 naar 14 dagen. Deze wijziging gaat per direct in.