XRAY Nieuws & blog

Home - XRAY Nieuws & blog - Wijziging Tijdelijke Noodprocedure (VIA) voor inschrijving M1 voertuigen RDW

Wijziging Tijdelijke Noodprocedure (VIA) voor inschrijving M1 voertuigen RDW

Hiermee komt het huidige tijdelijke web-formulier te vervallen

Afgelopen vrijdag hebben de bedrijven die werken met VIA (Versnelde Individuele Aanvraag) de volgende mail van de RDW gekregen:

“Met deze mail wil ik u informeren over een wijziging in de tijdelijke noodprocedure voor het inschrijven van M1 voertuigen. Momenteel verlopen de aanvragen via het het webformulier Aanvraag individuele inschrijving – tijdelijke procedure.

Op dinsdag 5 mei 2020 is vanaf 11:00 uur de Dienst Versneld Individueel Inschrijven voor M1 voertuigen weer beschikbaar. Hiermee komt het gebruik van het webformulier voor het inschrijven van M1 voertuigen met een Europese typegoedkeuring te vervallen.

Aanpassing Dienst Versneld Individueel Inschrijven

De dienst is aangepast conform de huidige Covid-19 maatregelen. In de dienst is een upload-functie opgenomen waarin u voertuigdocumenten en foto’s kunt toevoegen. In de bijlage is een nieuwe versie van de VIA-handleiding toegevoegd met hierin een voorbeeld van deze nieuwe functie.

Afhandeling van uw aanvraag

Uw aanvraag wordt beoordeeld door medewerkers van een RDW keuringsstation. In de applicatie kunt u het gewenste keuringsstation selecteren. Na afloop krijgt u per e-mail bericht.

Let op! Dit betreft een tijdelijke procedure

Bij versoepeling van de Covid-19 maatregelen kan de RDW besluiten om over te gaan tot fysieke keuringen. Hierover zullen wij u informeren.”

Team Versnelde Individuele Aanvraag (VIA)
RDW

Zo vraagt u de bevoegdheid aan
1. U downloadt het formulier Aanvraag erkenningen, bevoegdheden en of regelingen (pdf, 142kb) 
2. Stuur het ingevulde aanvraagformulier naar:
RDW Servicecentrum Erkenningen 
Postbus 30.000
9640 RA Veendam.

3. Als aan alle voorwaarden is voldaan ontvangt u binnen 4 tot 6 weken van de RDW:- het besluit (dat u erkend bent voor de bevoegdheid ‘Versnelde Inschrijving’)
4. U betaalt de kosten voor de aanvraag Versnelde Inschrijving (VI) via automatische incasso of via overschrijving (dit kunt u aangeven op het aanvraagformulier).
5. Na toekenning van de bevoegdheid ‘Versnelde Inschrijving’ is het mogelijk om online een inschrijving aan te vragen.  
Voorwaarden voor aanvraag
1. Uw bedrijf heeft de RDW-erkenning ‘Bedrijfsvoorraad‘;
2. U moet een computer hebben en een internetverbinding. Uw computer moet minimaal zijn voorzien van een standaard softwarepakket en een actuele browser;
3. Uw bedrijf heeft een afschrift van de vergunning artikel 8 ‘Wet op de Belasting Personenauto’s en Motorrijwielen 1992’ als het gaat om aanvragen voor BPM-plichtige voertuigen. De Belastingdienst verstrekt deze vergunning. Met deze vergunning geeft de Belastingdienst toestemming om de BPM achteraf op aangifte te voldoen;
4. U moet op de hoogte zijn van de toezichtbeleidsbrief en zich hieraan houden.
Voor meer informatie en voorwaarden ga naar ‘Informatie ‘Versnelde Inschrijving’